Bvc

Ja, som jag skrev tidigare idag så var det Bvc idag... Den ordinarie sköterskan är på semester så vi fick träffa den andra sköterskan som jobbar på Bvc i Borensberg... Isabelle flinade upp sig så dant mot henne också... Så kul att se... Lillan bara växer o växer... Idag var hon 60,5 cm lång o vägde 6775 g... Stora tjejen bara... =)

Nu ser jag fram emot att min mens ska sluta eller att vi åker iväg o badar snart ändå... Kanske kan vara nånstans där det är ganska långgrunt så jag kan gå i en bit o låta Isabelle sitta i sin badstol o få bada på så sätt... =)  Tror hon kommer tycka det är jätteskönt att bada utomhus... =)

bvc

ja, idag ska vi till bvc igen... dags för kontroll och vaccination... jag o älsklingen har bestämt att bara han går in med henne till sköterskan så är jag kvar i väntrummet idag... jag är nämligen lite larvig när det gäller sprutor... min mamma skrämde upp mig när jag skulle ta en spruta när jag var 5-6 år... sen dess så har jag jätteproblem att ta sprutor... tatuera mig går bra, men sprutor... nej, det går inte lika bra... eftersom jag inte vet hur jag reagerar på att ngn annan får en spruta så är det bättre älsklingen tar Isabelle när det är dags för sprutor... han tycker ju inte att det är ngt märkvärdigt med sprutor o kommer ju därför vara lugn... det är ju dessutom den känslan vi vill förmedla: det är inte farligt att ta en spruta. kanske lite obehagligt, men inte farligt.

nej, nu ska jag ordna lite frukost åt mej själv... uppdaterar nog lite senare...

Isabelle

jag var bara tvungen att lägga in bild nu på min söta dotter... =)

Bilden är tagen den 21 maj i år... Isabelle sitter i sin babysitter o jag var bara tvungen att ta ett kort på henne... Det är taget under den veckan när jag sov på soffan ett par nätter (Henke hade hemmavecka) eftersom hon inte ville somna förrns framåt två på natten... Så för att inte störa honom alltför mycket så blev det ett par nätter på soffan o hon i sin tur sov i babysittern eftersom hon tvärslocknade i den varenda natt... Då gick det inte bra att sova i vagnen så då blev det så... Jag vaknade ett par ggr varje natt av att hon var lite halvvaken o då satt hon ungefär så där... Jag rätade upp henne o satte henne bättre, men nästa gg jag vaknade var det samma visa igen... Så himla gulligt bara... =)

trött o seg o varm

jaa... Isabelle har varit ganska grinig idag... =/  tror det har varit för varmt för henne idag... ungefär som för mej... ville gärna bada, men jag är förkyld o så fick jag min förbannade mens igår kväll... =/  vet inte heller om lillan verkligen mår bra eller om hon är på väg att bli sjuk... dags iaf att skaffa en termometer, för det har vi ju inte gjort än...

idag skulle jag o Henke gjort potatismos o falukorv... men vi hade ingen potatis o så kände han ingen ork att göra potatismos... så jag föreslog att vi skulle köpa pizza eller pasta från Valencia istället... så då gjorde vi det... bara det att när vi kommer o åker över Duntis så möter vi en bil som kör mitt i vägen... Henke blev förbannad o vände o körde efter... jag hatar verkligen när han kör fort o det vet han om... men ibland är hans temperament för starkt för att han ska kunna stå emot... jag förstår om han blir förbannad om vi möter en bil som har hinder på sin sida men som inte stannar iaf... jag själv tycker dock att det är onödigt att vända o jaga ikapp en sån idiot... men jag förstår honom verkligen idag... han fick tvärnita för att inte krocka med den idioten... vet inte om det är för att vi har Isabelle i bilen också som han blir så förbannad numera... men i varje fall... när vi kom till korset vid linköpingsvägen (där man kan svänga höger mot Motala eller vänster mot Österstad o Fornåsa) så hoppade han ur bilen o gick fram till den andra bilen... den föraren hade tydligen sagt att Henke körde för fort... o eftersom han också hade barn i bilen så valde Henke att ta det lite sansat... hade det varit jag hade jag sagt åt föraren att eftersom det var han som hade hinder på sin sida så är det han som enligt lagen har väjningsplikt för mötande trafik... jag hade nog även upplyst honom om att jag faktiskt hade en 3-månaders bebis i bilen o sagt åt honom att han om han inte kan sina trafikregler inte borde ha körkort... Henke körde kanske lite för fort, han körde kanske 55-60 km/h på den vägen... men det är 50 där så det är inte superfort... o det spelar ändå ingen roll... den andra bilisten såg oss tydligt (måste ha gjort iaf) vilket innebär att han antagligen chansade på att det skulle gå... o sen försökte få det till att det var Henkes fel att Henke var tvungen att tvärnita för att inte köra på honom...

ikväll tog vi en dusch ihop här hemma... sist jag försökte duscha med Isabelle ensam så gick det inte så bra... det är bättre om Henke är med i duschen så vi kan hjälpas åt... tror hon tyckte att det var ganska skönt... lite läskigt är det nog med duschen, men skönt eftersom det ju faktiskt blev lite svalka av det... hoppas på att vi kan inviga hennes badstol också snart... =)  o hennes badbyxor som är supersöta... dom är röda med vita prickar på... =)

nu ska jag gå ner till min älskling igen o kolla lite på tv en stund o sen gå o lägga mej...

god natt!

tävling 12/7

Anais Jag tävlar om två par babyskor/första-gå-skor från Anais!

Delta hos Agnes du också!


trött...

efter att ha haft en lång period där hon sovit från ca 22.30-23 fram till ca 05.30 så fick lillan ett "återfall" i natt... vid två halv tre vaknade hon o var grinig... bytte blöjan, men fortfarande grinigt... tänkte att jag testar väl med mat o ser... o jodå, det var hungrigt... nu har hon precis somnat om efter mat, rapning o ny blöja... nu är problemet bara att jag själv inte riktigt vet om jag är pigg eller trött... känner mej för trött för att kunna sitta här ngn längre period, men för pigg för att bara gå in o sova... men men... ska nog försöka sova iaf... fast Henke ligger o snarkar som en jäkla galning där inne...

ska försöka uppdatera senare idag...

kram

Tävling 30/6



jag är med och tävlar om att få en virkad valfri bokstav i valfri färg! var med o tävla du också, klicka på bilden så kommer du direkt till tävlingen. men skynda dig på, den slutar den 30 juni!

Midsommar

ja, igår var det midsommarafton. den började med att vi åkte o handlade det som vi skulle ha till kvällen då vi skulle grilla med Lappen o bardan. på väg ut från maxi (vi var där alla scanners är när man kommer in på maxi) så får jag syn på en karl som kommer o går med shorts o ett turkost linne o har en liten tjej med sig. jag sa till Henke: du ser han som kommer där, det är min pappa. sen sa jag högt o tydligt: hej pappa! inget svar, som väntat. faan tur att jag själv har något som helst jävla hyfs i kroppen, för det har faan inte han lärt mej iaf! nåja, jag är som sagt inte vidare förvånad, men jag blir fortfarande förbannad på såna jävla fasoner. det vore en sak om han inte sett mej eller hört mej. men det sistnämnda kan han inte undgått. well well, som en tjej jag känner lite flyktigt sa: det är därför man skaffar sig en egen familj som man kan lära hyfs. så sant så.

nåja, sen efter det så åkte vi hemåt, lämnade av lite grejer hemma för att sedan ta med oss resten upp till Henkes föräldrar där vi skulle vara på kvällen. när vi lämnat det vi skulle där så åkte vi vidare upp till hans mormor för att plocka lite rabarber som vi skulle ha till kvällens paj (eftersom Lappen inte äter åtminstone röda bär så valde vi rabarber istället) o även hälsa på henne lite grann så hon fick se Isabelle igen. hon var dock inte hemma först, men så kom hon strax efteråt, precis när vi tänkte åka igen.

senare på kvällen så grillade vi o åt gott. =)  jag drack lite mer än ett glas vin. första klunken var inte alls god! sen fick jag för mej att jag skulle testa en klunk till, den var godare. när jag druckit upp det glaset så fyllde jag på, men drack inte mycket mer än ett par klunkar till. sen var det inte gott längre. lämnade det hos Kjell o GB o sa till GB idag att hon fick ta av det om hon ville. jag vet inte om det handlar om att det inte är ngt jag skulle gilla annars heller eller om det är som så att jag bara inte druckit på ett tag.

sist jag drack var förra året vid den här tiden ungefär. haha. jag sa det igår varpå Lappen sa: jaha, då vet jag vad ni gjorde den kvällen då! haha. nåja, kvällen var trevlig. lite trist bara att Bardan började tjata ganska snabbt om att åka hem eller till ett annat ställe. det känns lite grann som att vi (jag, Henke o Isabelle) inte duger. men men. antar att det är svårt för ens vänner som inte har barn att veta hur de ska ställa sig till det. tror de flesta av våra vänner kommer tycka det är roligare när Isabelle börjar tulta omkring själv. nu verkar hon så himla ömtålig (enligt några vänner) men då när hon tultar omkring själv så är hon större o verkar inte lika ömtålig. många är nog lite rädda för att råka göra henne illa för att de skulle råka ta för hårt. men men. får väl vänta ett tag till o sen lär vi nog ha folk som gärna busar runt med henne. haha.

nu ska jag ordna in alla rätta kontakter o alla sms jag vill ha kvar till telen igen. hade den inne på mjukvaruuppdatering i torsdags.

Tävling 13/7


"Jag tävlar hos kidzmode om en valfri skötväska från Willvin.
Tävla HÄR du också."

Torsdag

idag vaknade lillan halv sex första gången! så himla skönt! då gav jag henne mat o bytte hennes blöja o sen la jag henne i vagnen igen o hon somnade inom bara några minuter!

sen vid tolv skulle jag träffa Pernilla för en fika på stan. jag hade även bestämt med Amanda som tog med sig Ludde. sen var det nästan full rulle. när Ludde väl vaknade så blev han helt exalterad över att få se en bebis. så himla charmigt. han blev jätteförtjust i min lilla sessa. =)  sen gick vi till Lekia o Ludde skulle åka bil (sån där man stoppar i en femma i så gungar den), men den var ju trasig så jag gav en tia så han kunde åka på hästen istället. sen var det dags att leka i bollhavet. jag o Ludde hade superkul där i. han hoppade i ett par gånger o höll i mina händer samtidigt. sen föste han undan mina händer o kastade sig framåt för att jag skulle ta emot honom. så roligt.

nu är jag o lillan hos Pernilla o dom två är på en filt framför tv:n o pratar o roar sig. jag passar på att blogga lite. =)

solen har skinit hela dagen, jag plockade med mej både regnskydd o jacka för jag tyckte det såg lite molnigt ut innan jag åkte in till stan. men det lär jag ju inte behöva nu.

tävling 8/7


Jag är med och tävlar hos Familjen NilssonPettersson
Vinsten består av en skötväska från Dadadoo

En andravinst finns också, i form av ett barnvagnshänge!

Tävling hos Freshmilk

Jag deltar i en tävling hos Freshmilk där man ska blogga om vad man skulle köpa i deras sortiment om man vann ett presentkort...

Jag skulle köpa en Willvin Magnificent Napped - svart 

 


Tävla om en Goodiebag värd minst 10 000 kr


”Jag tävlar om en Goodiebag för hela familjen värd minst 10.000 kr hos Carolina – var med och tävla du också”

*Barnkalaset sponrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Buffis Barnkläder sponsrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Carolines Smyckeskrin sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*DarlingExpress sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*GladaGrodan sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*LasseLasseLiten sponsrar med ett Presentkort på 300 kr!
*Memories for life sponsrar med en värdecheck på 1000 kr!
*Supergrafik sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!

*Bambino Mam sponsrar med Picnic-box, bestickset och vattenflaska!
*Barntyger sponsrar med en stor väska Tiny Zoo från Mairo!
*Bioform sponsrar med ett förkylningspaket till hemapoteket!
*Body and Spirit sponsrar med en påse granatäppelkärnor!
*Canvastavlan.se sponsrar med en valfri canvas värd 600 kr!
*Ekokul sponsrar med en Happy Mais mellanbox!
*Ekoleko sponsrar med ett ecokit, en dinosaurie!
*Johanna Form & Design sponsrar med body & mössa från sin Babyface-kollektion, samt kort med kuvert!
*Kalasform sponsrar med bakformar!
*Karin Herzog sponsrar med en Silhouettekräm!
*Kiddoz sponsrar med en barnvagnsmobil (max 8 bokstäver)!
*myHeart.se sponsrar med 52 romantiska veckor!
*MyOwnStyle sponsrar med ett halsband från MarMalaid!
*Nallebudet sponsrar med ett Nallebud värt 150 kr!
*Namnnappen sponsrar med ett paket valfria namnnappar!
*Natusan sponsrar med nya First Touch-serien!
*Onetex sponsrar med ett Nalle Puh påslakanset för spjälsäng!
*Pappaprylar sponsrar med en valfri Walltastic, 3D-tapet!
*Sagolikt sponsrar med en bok!
*Sakfabriken sponsrar med ett säkerhetsbälte för barn i kundvagn!
*Spöket Laban sponsrar med ett Spöket Laban-tält!
*StudioNele sponsrar med ett valfritt ”Love is easy”-tryck (21×30 cm)
*Willvin sponsrar med en valfri skötväska OCH en Willvin MultiDad!
*Önskefoto sponsrar med ett valfritt gosedjur med personligt foto!


Tävla hos knoddenojag


"Jag tävlar hos knoddenojag om en överraskningslåda från IoB-Butiken!"

Tävla om en Goodiebag



Vinn en Goodiebag värd 1000:- hos qtee.
Tävlingen avslutas 24juni.

Tävling - Crocs barn

Kotteshoppen Jag tävlar om ett par valfria Crocs Kids från Kotteshoppen!
Delta hos
Agnes du också!


Tisdag

Jaha... I natt så kom jag inte i säng förrns framåt ett... =/  Det var ingen bra idé...

Vid två vaknade lillan o ville ha mat... Först bad jag Henke ta henne, men han typ bara grymtade till protest... Vart irriterad o klev upp ändå... Hon hade ju somnat jätteduktigt i sin vagn, men eftersom det brukar ta en stund innan hon somnar om efter mat så fick hon sova hos mej resten av natten... Jag var så trött så jag orkade inte vara vaken mer än nödvändigt... I natt blir det dock andra bullar...

I förmiddags klev jag upp o fick för mej att vi skulle duscha, jag o Isabelle... Mysigt, men svårt när man är ensam... Hon gillade inte riktigt när jag höll henne in i duschstrålen... Förra gången vi duschade så var Henke med också o då kunde jag hålla henne medan han sköljde lite vatten över henne med duschen... Så lätt är det ju inte när man är ensam...

Ikväll så var hon supertrött... Gav henne mat, precis som jag brukar för att sedan snällt få gå ner o duscha av henne lite igen... Ungen bajsade o det var löst...!!! Trodde det var mer än det var sen, men jag gick ner iaf o tvättade av hennes rumpa i duschen...

Börjar fundera på om hon är på väg att börja få tänder... Hon gnager o gnuggar som en tok på mina fingrar, hon dreglar massor o hon är lös i magen ibland... Blir intressant att se när hon börjar få tänder iaf... Hon försökte idag att krypa lite... Men det gick inget bra... Det gulligaste med det hela är att hon blir så förbannad när hon inte kommer nånvart... Haha... Min lilla gullunge...!!!!

Nej, nu ska jag strax gå o lägga mej... Vill inte fastna vid datorn lika länge som jag gjorde igår...

Bröllopet

Ja, jag satt o småkikade lite på tv tidigare idag. Då visade de konserten i Konserthuset som var i fredags. Jag bara föll pladask för en låt som spelades. Jag tyckte iofs att de hade fått ihop ett ganska bra program, bort med operan bara så var det helt ok. Kul att Uggla var där o sjöng "Värsta grymma tjejen". Men det var inte den låten jag föll för, det var den av Adolf Fredriks musikklasser. Så gulligt!

I morr'n är det bröllopskalas

Jag kollade även en hel del på bröllopet igår. Fick inga tårar i ögonen först, men när Daniel höll sitt tal till Victoria. Då började de komma! Så himla gulligt. Jag är verkligen glad över att hon har fått sin prins till sist, jag är så glad för deras skull. Hans tal finns här

Har även funderat en del på allt ramaskri om det här med att Kungen skulle föra henne till altaret. Alla har gormat om att det inte är jämställt, att hon är myndig o att det är en hemsk grej. Men om man kollar tillbaka så har det faktiskt varit så att den kungliga bruden förts till altaret av en manlig släkting (kolla Hagasessorna). Men i min mening så är inte Victoria myndig. Är man myndig har man rätt att bestämma själv över sig själv o sitt liv. Victoria var dock tvungen att fråga sin pappa om lov att få gifta sig med sin kärlek o även regeringen är tvungen att säga att det är ok. Är man verkligen myndig då? Jag tycker inte det åtminstone!

Gulligt av Kungen att ge sin fru en ros på deras bröllopsdag som det ju faktiskt var igår också. Jag gillade även fädernas tal till brudparet. Olle Westling som berättade om när Daniel berättat att han träffat en flicka som han ville ta med sig hem o presentera för dem. Inte kunde han väl tro att det var just den flickan som hans son träffat.

Tävla och vinn

“Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 300 kr från Elodie Details! Var med du också hos Trasslet senast den 21 juni”


Sverigeklänning

”Jag tävlar hos Familjen Korb om en Sverigeklänning, tävla HÄR du också!”


Vinn en dregglis med namn

Jag är med o tävlar om en dregglis med namn på hos Älskade hjärtegryn

Tävling



då jag är ny förstår jag inte riktigt hur jag bäst gör för att länka genom bild... men: jag är iaf med och tävlar hos Anna

Ella tävlar

"Jag är med och tävlar hos Lindet om en sommarpyjamas från Wilma & Morris.
Var med och tävla du också, tävla här!
Tävlingen avslutas 29/6 kl. 20.00 och vinnaren lottas fram!"

Bambino

jaha... för ett par veckor sen köpte jag en ny nappflaska... tänkte att jag skulle få användning av en som rymmer lite mer än den vi hade från början... den fick stå ett par dagar o sen kokade jag den o började med glädje använda den... efter ungefär två dagars användning så började ml-markeringarna försvinna...!!!!! hörde av mej till bambino (gjorde en reklamation på nätet) o påpekade att det ju är helt galet om markeringarna försvinner... det kan ju bli ganska stora konsekvenser av det... jag kan ju råka ha i för lite pulver vilket leder till att hon inte får i sig tillräckligt med näring eller så har jag för mycket pulver vilket kan leda till förstoppning...

nåja... Henke fick se det där o sa att han skulle ordna det på Maxi där jag hade köpt den... sagt o gjort o han tog med sig den nästa gång vi handlade o reklamerade den där o fick ta en ny likadan flaska... samma sak med den...!!! så igår ringde de från Bambino o sa att det tyvärr hade blivit ett fel i tillverkningen... förklarade att de jobbade med leverantören att lösa problemet o nästa version skulle markeringarna vara inpräglade i flaskan precis som figurerna på framsidan... som kompensation erbjöd de mig att jag skulle få en nappflaska av märket MAM istället... ja, gärna sa jag. Jag blev bra förvånad när flaskan kom med posten redan idag...!!! så nu ska här testas... den har kokats så nu är det fritt fram att använda den...

tack till Amanda som gjort min fina layout på bloggen... =)  Det kan ju bli vissa ändringar så småningom, men jag gillar den ganska bra ändå... =)

RSS 2.0