Underbart!

Idag var vi på barnmottagningen med Isabelle. När vi fortfarande var kvar på BB så upptäcktes det på första ronden att hon hade blåsljud på hjärtat. Så den läkaren bad en kollega att lyssna även dagen efter o då konstaterade även den läkaren att det var blåsljud på hjärtat. Så vi fick ligga kvar en natt till på BB för att vi fick remiss till kardiologen för ekg o ultraljud av Isabelles hjärta. Tack vare det upptäckte läkarna att hon hade ett litet hål i skiljeväggen mellan höger o vänster kammare. Några veckor senare var vi på en ny kontroll o hon hade fortfarande ett litet hål i hjärtat. Idag var det dags för nästa kontroll. Man kollade syresättningen, tog ekg o sen kom läkaren. Han lyssnade på hjärtat o sa att han inte hörde ngt blåsljud o att det var bra. Sen gick vi till ett annat rum där vi gjorde ultraljud av hjärtat. Där fick vi testa lite olika sätt att försöka hålla henne lugn o stilla. Men hos sin mamma ville hon inte vara! Hon skulle till pappa. Så vi fick snällt byta plats. Sen gick inte det så jättebra heller efter en stund. Då kläckte jag ur mej kommentaren: synd att dom inte visar simpsons på tv. Det är nämligen Isabelles favoritprogram o hon blir helt kolugn när det är. Men de var snälla o lyckades få igång teletubbies istället. Det var tydligen fascinerande. Haha. När hon äntligen var stilla så kunde de se hennes hjärta bättre på ultraljudet o sen konstaterade... Att hon inte längre har ngt hål eller blåsljud på hjärtat! Så hon är friskförklarad från o med idag! Jippie!

Kommentarer
Postat av: Petra

Härligt besked - precis som för vår William - han blev helt friskförklarad från det lilla blåsljud de hörde när han var 6 månader! Men du glömmer väl inte att meddela försäkringsbolaget??? Vi fick inte försäkra honom fullt ut förrän de hade fått det positiva beskedet!



På tal om julfirande - så är det ju perfekt att ni inte känner att ni "flänger" runt utan att ni mer har ett besök om dagen - det funkar ju! Bra att du sagt nej till sånt du inte gillar också... you go girl!



Anledningen till att vi firar hemma är för att vi bor långt från de flesta och tycker inte att vi ska fira julen i timmar i bilen! Utan lugnt och soft - pojkarna får vakna hemma med julstrumpor och egna traditioner, mat, tomte och mera mat! Härligt!



Kram

2010-12-16 @ 07:48:03
URL: http://bloggen.willvin.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0